top

Akácméz

Az egyik legismertebb és egyben legkeresettebb magyarországi fajtaméz a víztiszta, halványsárga, néha enyhén zöldes árnyalatú akácméz. A jellegzetes akácvirág illatú méz íze lágy és édes. Magas gyümölcscukor tartalma miatt a világ legkevésbé kristályosodó mézeinek egyike. Elsősorban önmagában fogyasztva ajánljuk. Enyhén nyugtató hatású, robizin és akacin tartalma miatt kiválóan alkalmas a köhögés  enyhítésére, valamint a szervezet általános fertőtlenítésére. Hatásos ellenszere továbbá a gyomorsav túltermelésének és gyümölcscukor tartalmának köszönhetően májregeneráló hatással bír.

Vegyes virágméz

A kora tavaszi gyümölcsfák virágairól és virágokból gyűjtött méz. Értékes összetevőinek köszönhetően kitűnően alkalmas italok, főleg teák ízesítésére. A vegyes virágméz nem önálló fajtaméz, összetétele, színe és íze a méhek által látogatott növények sokféleségéből adódóan rendkívül eltérő lehet. Jellemző rájuk a gyors kristályosodás. A vegyes virágmézek a fajtamézekhez hasonlóan kiváló hatással vannak egészségünkre. Virágmézünk tartalmaz szilva-, barack-, repce virágmézet.A nyári vegyes virágmézek színe rendkívül változatos, általában sötét árnyalatúak, barnás színűek. Jellemző rájuk a gyors kristályosodás. A kristályosodási folyamat is eltérő, vannak olyan virágmézek, amelyek teljes egészében kikristályosodnak, míg mások esetében keletkezik egy alsó kristályos réteg, mely fölött híg, folyékony méz marad. A vegyes virágmézek változatos ízűek és hasonlóan jó étrendi hatással bírnak, mint a fajtamézek. Olcsóbb áruk miatt elsősorban sütéshez-főzéshez és tea ízesítésre történő használatuk ajánlott, de önmagukban is fogyaszthatók. Mézünk elsősorban tartalmaz mézharmat-, napraforgó-, szolidágó mézet.

Hársméz

Markáns friss illatú, zamatos fűszeres ízű, karakteres méz. Teák ízesítésére illetve önmagában fogyasztva ajánlott. Kitűnő felső légúti panaszok enyhítésére. A sárgás, sárgásbarna árnyalatú hársméz jellegzetes erős illatú és rendkívül zamatos.Idegnyugtató hatású, különösen ajánlott álmatlanság ellen, valamint a lázas betegségek enyhítésére. Gátolja az érelmeszesedést és a zsírlerakódást is. Nagyszerű köhögéscsillapító, hörghurut ellen és görcsoldóként is használhatjuk.

Lépesméz

A lépes méz úgy készül, hogy a mézet nem távolítják el a kereteket felépítő viaszsejtekből pergetéssel, hanem az eredeti viaszfedéllel lezárva  tárolják. A lépes méz, illetve a pörgetéskor nyert friss méz tápanyagtartalma bizonyítottan nagyobb a régóta tárolt mézénél.

Repceméz

Az egyik legmagasabb szőlőcukortartalmú méz, magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik. Tavasszal at első nektárt adó növényünk. Nagyon értékes méz, közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre, és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. Gyomorsav-túltengésben szenvedőknek ajánlott elsősorban, alacsony savtartalma miatt. Emellett erősítő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is ajánlott.

Napraforgó méz

Erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása mellett a prosztatára gyakorolt hatása miatt is előnyös. Koleszterinszint csökkentő, görcsoldó. Sütésre-főzésre sokféleképpen hasznosítható. A jelentős szőlőcukor tartalma miatt hamar kristályosodik.

Nyers (fagyasztott) Virágpor

A világon az 5 legjobb szuperélelmiszer egyike. Mind a 22 aminosav megtalálható benne, vitaminokat, hormonokat, enzimeket tartalmaz. Hatalmas Protein koncentrátum. Nyomelemekben, ásványi anyagokban rendkívül gazdag. 2 teáskanál virágpor aminosav tartalma 500 gramm marhahúsnak felel meg. Kedvező hatást fejt ki az emésztőszervekre, prosztata problémákra, cukorbetegségre, segíti a táplálékok gyorsabb és hatásosabb felszívódását. Baktériumölő, méregtelenítő hatású. Növeli az oxigénszállítást az érhálózatunkban. Védelmet ad a fertőzésekkel szemben, immunerősítő.

 Méhpempő

Az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon. Kivételes táplálékkiegészítő. Javítja a szervezet általános egészségi állapotát, fáradékonyság ellen kiváló, nő a munkateherbírás, erősíti a memóriát. Tavasszal érdemes egy 6 hetes méhpempő kúrát tartani. Főbb hatásai: meddőség ellen, menstruációs panaszok, klimax ellen, vércukorszint csökkentő, depresszió, álmatlanság, szorongás, fáradtság ellen, szívinfarktus ellenes, daganatos megbetegedés ellenes. Érelmeszesedésre ajánlott.

Propolisz csepp

Légúti megbetegedésekre, szájsebekre, sebfertőtlenítésre, immunerősítőként használhatjuk. A propoliszt a növények ragadós váladékából alakítják át. Magas antioxidáns tartalma van. Hámosító hatású.Természetes antibiotikumként  működő kincsünk. Vérnyomáscsökkentő hatású.


  domainLAKÓPARK beta